Érelváltozások kezelése

A szalonban igénybe vehető a mai kor legnépszerűbb és leghatékonyabb értágulat (seprűvéna) kezelő eljárása, a belga Viridex RF rádiofrekvenciás termokoagulációs kezelés. Tekintse meg a kezdőlapon a kezelésről készített kisfilmet, melyet az RTL Klub készített az Egészségkalauz című műsorához. A beavatkozás után azonnali és tartós eredmények tapasztalhatók pillanatok alatt, amennyiben nem kapcsolódik össze visszérproblémával! Jelentkezzen be konzultációra a mai kor legmodernebb értágulat kezelő eljárására!

viridex

 

MILYEN TÍPÚSÚ ELVÁLTOZÁSOKAT TUDUNK KEZELNI VIRIDEX-EL?

Az egészen kicsi!, 0,3-1 mm átmérő közötti felületesen a bőrben normálisan is meglévő kapillárisokat,melyek különböző okokból kitágultak és láthatóvá válnak. Ezek az ún. seprűvénák,pókhálóvénák,hajszálértágulatok , arci rosaceák. Valamint az arcon,nyakon, hónalj tájékán megjelenő félgömbszerűen kiemelkedő,bőrszínű növedékeket a fibrómákat. A Viridex RF különlegessége, hogy azonnal és fájdalommentesen megszűntetheti az egészen kicsi hajszálértágulatot. Fontos az újabb hajszálértágulatok kialakulásának megelőzése: kerülni kell a durva masszázst, vakuum kezeléseket,ütődéseket, több óráig tartó álló vagy ülő helyzetet. A kezelt ér vonatkozásában az irodalmi adatok alapján ugyan végleges eredmény jöhet létre, (kivétel a “vizesebb” szövetek pl: comb, térdhajlat), de a kiváltó ok további fenállása esetén, újabb hajszálértágulatok jelenhetnek meg. A seprűvéna kezelése nemcsak kozmetológia!!!, ezért teljes biztonsággal nem lehet előre jelezni a kezlés eredményét,aki ebben a betegségben érintett célszerű egy részletes érsebészeti vizsgálatot szűrésként elvégeztetni, így nem okozhat későbbi szövődményt egy fel nem ismert érszűkületből adódó sebgyógyulási zavar, visszérbetegség, krónikus vénás elégtelenség!
 
HAJSZÁLÉRTÁGULATOK,SEPRŰVÉNÁK
A felszíni 1mm átmérőnél kisebb hajszálértágulatok 0,08-0,2mm mélységben találhatók a bőrben. Az értágulatok 50%-ban nem kapcsolódnak össze visszér-problémákkal. A probléma többnyire, de nem mindig esztétikai jellegű. Az öröklött tényzőkön kívül túlsúly, mozgásszegény életmód, hormonális problémák is előidézhetik a tüneteket. A Viridex-es kezeléssel általában  azonnal és könnyen megszüntethetők a pókhálószerű értágulatok, amennyiben az átmérőjük kisebb mint 1mm,  és nem kapcsolódik össze visszérproblémákkal.  A kezelést követő sebgyógyulás egyénfüggő általában 8-12 hét, de ha az illető  szervezetében vasraktározási és szállítási rendellenesség áll fenn, akkor 2-3 hónap is lehet.  Iyenkor a kezelt ér területén színeltérés alakul ki, mely idővel megszűnik!!! (vöröses-lilás esetleg pigmentáció), oka a bőr mélyebb rétegeiben vérfesték (hemosziderin) rakódik le és festi meg a bőrt!

ROSACEA
A couperosis az orcákon található pici kitágult felszíni hajszálerecskékre utal. A bőrpír arra utal, hogy a bőr szerkezetileg, akár a bőrfunkciók szintjén sérült. A rosacea kialakulása összefüggést mutat a Demodex atka túlszaporodásával. Bőrgyógyászati kutatások igazolják, hogy az atkák ürülékében élő baktériumok (Bacillus oleronius) folyamatos jelenléte immunreakciót, gyulladást, majd szövetkárosodást vált ki a bőrben. Ezen új felfedezés kapcsán ma már létezik egy, olyan új módszer a rosaceás bőr ápolására, mely természetes medical kozmetikai készítményekkel és speciális kozmetikai kezelésekkel visszaállítja a bőr természetes mikrobiológiai egyensúlyát és regenerálja a sérült bőrszerkezetet.Ha már kialakultak a rosacea-ás hajszálértágulatok, azok megszüntetése a Viridex-el gyors és fájdalommentes, hiszen a 0.075 mm átmérőjű tű nem hagy nyomot a bőrön. Aki nagyon érzékeny és fél a tűs beavatkozástól, lehetőség van krémes bőrérzéstelanítés igénybevételére.

Hogyan működik?

A seprűvénák és a rosaceás hajszálértágulatok kezelése a rádiófrekvenciás RF kezelés esetében a termokoaguláció elvén alapul. A vékony tűn keresztül alkalmazott rádiófrekvenciás rezgés által kiváltott hőhatás ,roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is: így a kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, de megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után nem tapasztalható égés,bőrelhalás vagy pigmentáció. A pigmentációra hajlamos egyéneknél a pigmentáció előfordulása kb:10%. Általában nem végleges, de felszívódása eltarthat 12-18 hónapig is.

 

A striák, ráncok kezelése a rádiófrekvenciás hő sérüléseket okoz a kollagén rostokban, melyeket a szervezet elkezd megjavítani, azaz újra kollagént termel. A friss kollagén feltölti a ráncokat.

A fibróma vagy bőrnövedék kezelése a rádiófrekvencia hőhatása a szöveteket elpárologtatja, ezt szokták néha “leégetésnek” is nevezni, de ez így pontatlan, mert azért használunk magas frekvenciájú váltóáramot, hogy a hőhatás kisebb legyen, mint az egyenáram esetén lenne.

Miért jobb a VIRIDEX mint?

A lézer:Mert a Viridex-el az eredmény azonnali lehet és kevésbé fájdalmas.

Az IPL:Mert az IPL nagy kezelőfeje miatt könnyen sérül a környező bőr és az eredményességi arány nagyon alacsony. Továbbá a lézeres kezelés nagyon fájdalmas és az eredmények csak nagyon soká látszanak.

A Szkleroterápia:Mert a Viridex, olyan területeket is kezel, ami nem injekciózható pl:a boka területe.A Viridex-es kezelés után nem kell kompressziós harisnyát hordani a páciensnek.

A kezelési protokoll:

1.Konzultáció, tájékoztatás

2.Beleegyező nyilatkozat aláírása

3.Kezelendő terület fertőtlenítése

4.Kezelés

5.Ápolási tanácsok (La ROCHE POSAY CICAPLAST B5 bőrápoló készítmény használata:sebgyógyulást serkentő, hámképző, hidratáló, kollagén szintézist fokozó.)

Milyen típúsú tűvel történik a kezelés?

A tűk anyaga nikkel,  a tűknek két típúsa van: “BALLETK3i” (0,075 mm átmérő) főként arcra és a “BALLETK6i” (0,150 mm átmérő) az értágulatok kezelésére. A tűkön kötelező a CE jel megléte, a 93/42/CEE direktívának megfelelően.

Mi tapasztalható kezelés közben?

A 0,075 és 0,15 mm átmérőjű tű hegye csak 1mm-re hatol a bőrbe, enyhe pici szúró érzés tapasztalható, melyet a betegek 99%-a jól tolerál. A kezelés érzéstelenítést nem igényel.

Mi tapasztalható kezelés után azonnal?

A kezelés után az értágulat azonnal eltűnik a helye duzzadt, kicsit ödémás és piros lesz.Pár órával a kezelés után az ödéma eltűnik és a helyét kisebb horzsolásszerű pörkök veszik át.1-12 hét alatt ezek leválnak és teljesen begyógyulnak. Az I.-es és II.-es fototípúsú bőr esetén fehér, enyhén kiemelkedett pontok jelenhetnek meg a pörkök után, melyek 1-3 hónap múlva tűnnek el.

Arcon is kialakulanak apró pörkök?

A 0,075 mm átmérőjű tű miatt semmilyen szúrásnyom nem lesz látható, még pörkök sem fognak kialakulni, mint a lábon. Enyhe bőrpír lesz tapasztalható ami magától elmúlik.

érkezelések lábak

A Viridex RF termokoaglációs kezelés előnyei

 • *Azonnali és tartós eredmény
 • *A test bármely részén alkalmazható
 • *Bármely bőrtípushoz alkalmazható
 • *Lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is!
 • *Mellékhatása gyakorlatilag nincs!
 • *Nem szükséges kompressziós harisnya a kezelés után
 • *Nincs évszaki korlátozás
 • *Azonnal lehet folytatni a napi rutint

A kezelés ellenjavallt

 • *Terhesség
 • *Keloid hajlam.
 • *Bőrbetegség a kezelt területen
 • *Vérzékenység, epilepszia
 • *Gyulladás a szervezetben
 • *Mentális problémák
 • *Pacemaker viselése
 • *Lázas állapot, fertőző betegség
Miért a Viridex RF?

Mert  Viridex gyártója rendelkezik,olyan klinikai tanulmányokkal, melyek az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján bizonyították a gép eredményességét és mellékhatás mentességét.

Mert a Viridex frekvenciája és energiája megfelel azoknak a műszaki paramétereknek, mellyel a leghatékonyabban tüntethetők el az egészen kicsi értágulatok.

Mert a látványos sikerhez elengedhetetlen a 0,15 mm átmérőjű tű használata a Viridex rendelkezik ekkora méretű tűvel és ezért tudja egy alkalom alatt is eltűntetni a hajszálértágulatokat!

Hány kezelés szükséges?

A „ vizesebb” szöveti részeken, mint pl: a combon, térdhajlatban előfordulhat hogy 2-3 kezelés is szükséges lehet. A “szárazabb” , vékonyabb területek (lábfej, térd, boka) jobban reagáltak és gyakran elég lehet egy kezelés. A komplikáltabb értágulatok (szerteágazó, kékes-lilás retikuláris varikozitások) pl: a térdhajlat esetében az eredményesség 75%-körüli. Az ilyen esetek 40%-ában szükség volt egy második, és 15%-ában egy harmadik kezelésre is.

Mi a teendő kezelés után?

A kezelés után nincs semmilyen teendő, a vendég folytathatja azonnal a napi rutinját. Sem kompressziós harisnya,  hűtés alkalmazása nem szükséges.

Tudástár

Fibróma

A fibróma – rostos elem túlbúrjánzása. Kötőszöveti sejt és kollagénrost túlbúrjánzása.Fibróma fajtái:Kemény fibróma: Félgömbszerűen kiemelkedő tömött tapintatú, bőrszínű vagy sötétebb elváltozás.Lágy vagy lógó fibróma:kölesnyi vagy babnyi nagyságú , sima felszínű, gyakran kocsányon lógó, puha tapintású, általában bőrszínű, de lehet világosbarna vagy a bőrnél sötétebb. Egyesével vagy csoportosan fordul elő, nyakon, emlők alatt, hónaljban, combhajlatokban.Igen gyakori, a felnőtt lakosság köréban, magyar neve nincs.Oka: Pontos okát nem ismerjük. Azt lehet tudni, hogy bizonyos öröklött hajlam szerepet játszik a kialakulásában. A dörzsölésnek kitett felszíneken gyakoribb.A fibróma megszűntethető, eltávolítható a rádiófrekvenciás kezeléssel. A hőhatása a szöveteket elpárologtatja, ezt szokták néha leégetésnek nevezni, de ez azért pontatlan, mert éppen azért alkalmazunk magas frekvenciájú váltóáramot, hogy a hőhatás kisebb legyen, mint az egyenáram lenne. Ennek az az előnye, hogy a környező szövetek nem károsodnak.

Rozácea

A rozácea fokozatosan, lassan alakul ki. Általában a 40. és 50. életév között férfiakon és nőkön a leggyakoribb. Az arc középső részén az orron, orca szomszédos részei, felsőajak, az áll és a szemhéjak bőrén, szimmetrikusan elhelyezkedő krónikus gyulladásos folyamat. A kialakulás hajlama örökölhető, de emésztőszervi problémák reflux, gyomorsav túltengés is állhat a háttérben. A túl sok fehérje és szénhidrát fogyasztás, magas vérnyomás, hormonváltozás is szerepelhet az okok között. Kialakulásának okai: Fokozatosan, lassan alakul ki. A sejtek nem kapnak elegendő tápanyagot a lassult szöveti keringés miatt, a salakanyagok sem tudnak kiürülni megfelelően. A baktériumok elszaporodnak, szöveti burjánzás következik be, és végül gyulladásos csomók jelennek meg. A szeborrheás alapbőrtípuson gyakoribb, de alipikus bőrön is megjelenhet. Típúsai: Rosacea erythematosa- Az arc középső részén és az orron jelentkezik. Állandósult bőrpír és gyulladás jellemzi. A bőr egyre érzékenyebb, gyakran új erek képződnek. Ha nem kezelik állandósulhat. Rosacea teleangiectatica: Az erythemás foltok összefolynak, maradandó értágulatok keletkeznek. Érrajzolatok láthatók. Rosacea papulopustulosa: A kialakult teleangiectasia mellett a faggyúmirigyek körül, jellegzetes vörös gyulladásos illetve pattanásos bőrre emlékeztető elváltozások alakulnak ki. A bőrpír mellé szeborrhea társul. Az acnetól az különbözteti meg, hogy a pustulák mindig comedo képződés nélkül keletkeznek. Rosacea hypertrophica: Szövettúlburjánzás+ bőrpír+ a pórusok kitágulnak, erek, gennyes csomók láthatók. A gyulladás következtében a bőr egyre jobban megvastagszik az orron, az arcon és a homlokon. Rhinophyma: Rezes orr, az orr kötőszövete és a faggyúmirigyek túlburjánzása jellemzi. A rozáceát minél korábbi stádiumában kezdjük kezelni, annál eredményesebb a kezelés, teljesen megszűntetni nem lehet, viszont a megfelelő kozmetikai ápolószerek rendszeres használatával egy nagyon szép rozácea mentes bőrkép érhető el. A rozáceás bőrpír kezelésére hatékony megoldás Meso Laser kezelés! Gyakran van összefüggés a gyulladás kialakulása és a nem megfelelő bőrfelszíni hidrofil lipid összetétele között. A kezelés célja: A bőr megfelelő védelme, táplálás, nyugtatás, keringés fokozás, oxigenizáció, hidratálás, fényvédelem. Ha már kialakultak az értágulatok azok a Viridex-es kezeléssel szépen megszűntethetők.